Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΩΣ ΑΘΕΜΙΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Ατομική ένδικη προστασία των καταναλωτών Σύμφωνα με το ελληνικό και το κυπριακό δίκαιο
  • Έκδοση: 17122
  • Σελίδες: 344
  • Σχήμα:17x24
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκετε
€48 Φυσικά πρόσωπα
€38.4 Νομικά πρόσωπα
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Περιγραφή


Αντικείμενο του έργου «Προστασία Καταναλωτή: Η παραπλανητική παράλειψη ως αθέμιτη εμπορική πρακτική» αποτελεί η παραπλανητική παράλειψη σύμφωνα με το άρθρο 7 της Οδηγίας 2005/29/ΕΚ για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές επιχειρήσεων προς καταναλωτές, στο ελληνικό και κυπριακό δίκαιο.

Παρουσιάζεται και αναπτύσσεται ενδελεχώς η ειδική αυτή αδικοπραξία του αθέμιτου ανταγωνισμού, τόσο στο online όσο και στο offline περιβάλλον. Ειδικότερα, το έργο αναλύει εκτενώς και αξιολογεί, πέρα από τις επιμέρους διατάξεις του άρθρου 7:

  • το ευρύτερο πλαίσιο ρυθμίσεων της Οδηγίας στην οποία εντάσσεται το άρθρο αυτό
  • τη σχέση του άρθρου 7 με άλλες διατάξεις της Οδηγίας
  • τα πορίσματα των λεγόμενων συμπεριφορικών οικονομικών (Behavioral Economics)
  • τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις (διαδίκτυο) που επιτρέπουν την εξατομίκευση του εμπορικού μηνύματος προς τον καταναλωτή
  • τις δυνατότητες ατομικής ένδικης προστασίας, σύμφωνα με το ενωσιακό, το ελληνικό και το κυπριακό δίκαιο

Ο συγγραφέας με πυκνό ύφος και σαφή διατύπωση αναφέρεται και προτείνει λύσεις σε πλήθος δύσκολων και αμφισβητούμενων νομικών ζητημάτων, μέσα από τη συνοπτική μεν πλήρη δε παρουσίαση των βασικών ρυθμίσεων κάθε έννομης τάξης (ενωσιακής, ελληνικής, κυπριακής) και τη συστηματική αλληλεπίδραση μεταξύ διατάξεων διαφορετικών νομοθετημάτων σε ενωσιακό και σε εθνικό επίπεδο.

H μονογραφία καλύπτει ένα αισθητό κενό στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία σε ένα μεγάλης πρακτικής σημασία ζήτημα, που απασχολεί και θα συνεχίσει να απασχολεί τόσο την ελληνική όσο και την κυπριακή έννομη τάξη. Συγχρόνως αποτελεί μια κεντρική συμβολή στο δίκαιο της προστασίας του καταναλωτή και στις δύο έννομες τάξεις.

Κάποιο απρόσμενο λάθος συνέβη. Έχει καταγραφει ώστε να το ελέγξουμε.