ΕΘΝΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (ΕΘΑΔ)

Συγκριτική μελέτη των ΕΘΑΔ σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο
  • Έκδοση: 6075
  • Σελίδες: 312
  • Σχήμα:17 x 24
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκετε
€42 Φυσικά πρόσωπα
€42 Νομικά πρόσωπα
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Περιγραφή


Οι «Εθνικοί Θεσμοί για την προώθηση και προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΘΑΔ)» συνιστούν μια σημαντική καινοτομία στην παγκόσμια διακυβέρνηση, καθώς αποτελούν τον μοναδικό κρατικό μηχανισμό, του οποίου ο σκοπός και η λειτουργία είναι αποκλειστικά αφιερωμένοι στην προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Η επιστημονικά πρωτότυπη μονογραφία διερευνά τη σχέση αλληλεπίδρασης που παρατηρείται μεταξύ της «αρχιτεκτονικής» των ΕΘΑΔ και της βασικής αποστολής τους και επιχειρεί να φωτίσει πτυχές και παραμέτρους που αφορούν στη σύσταση, τη λειτουργία και το ρόλο των ΕΘΑΔ. Μέσα από τη σύγκριση των διαφορετικών τύπων ΕΘΑΔ που απαντώνται διεθνώς καταλήγει σε χρήσιμα συμπεράσματα σε σχέση με τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς προοπτικές της συμβολής τους στην προώθηση και την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Το έργο ασχολείται με ένα ως τώρα ανεξερεύνητο από τον Έλληνα μελετητή πεδίο του Δικαίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αποτελεί ένα πρώτο έναυσμα για την ανάπτυξη του επιστημονικού διαλόγου προς το σκοπό της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των ΕΘΑΔ.

Κάποιο απρόσμενο λάθος συνέβη. Έχει καταγραφει ώστε να το ελέγξουμε.